Cum să îți alegi firma de curățenie: sugestii, idei și capcane de evitat

//Cum să îți alegi firma de curățenie: sugestii, idei și capcane de evitat

Cum să îți alegi firma de curățenie: sugestii, idei și capcane de evitat

Atunci când vine vorba de selectarea unei companii care să se ocupe de curățenie la sediul firmei tale (sau, de ce nu, acasă la tine sau într-un bloc de locuințe privat), va trebui să ții cont de o serie de aspecte importante.

În primul rând, este recomandabil să alegi o firmă cu credibilitate, preferabil una cu o experiență rezonabilă în domeniu. Faptul că firma nu are un portofoliu consistent de clienți nu este neapărat un semnal negativ, pentru că ar putea fi o companie la început de drum, așa cum eram și noi cu mai bine de opt ani în urmă. Însă, în acest caz, contează personalul companiei. De preferință, aceștia ar trebui să fie angajați doar pe baza unor referințe bune și să fie ori profesioniști cu experiență, ori să fi beneficiat de o pregătire temeinică la locul de muncă. În sectorul serviciilor de curățenie, calificarea angajaților are o importanță deosebită deoarece se lucrează uneori cu substanțe volatile sau cu solvenți, care, dacă sunt manipulate greșit, pot provoca daune sau chiar vătămări corporale.

În al doilea rând, trebuie să fiți conștienți că prețul nu este un bun indicator pentru calitatea serviciilor; un preț aparent scăzut nu este neapărat un indiciu că veți avea parte de o lucrare de mântuială (pentru că poate fi vorba de o firmă înființată de niște tineri entuziaști, cum am fost de altfel și noi), după cum un preț piperat nu garantează servicii de top.

De asemenea, ar trebui să întrebați potențialul furnizor de servicii de curățenie ce produse folosește firma respectivă. Calitatea detergenților și a soluțiilor utilizate este extrem de importantă, atât pentru o lucrare de bună calitate, cât și pentru sănătatea tuturor – atât angajații care prestează serviciul, cât și beneficiarii. Acest aspect este cu atât mai important cu cât sectorul serviciilor de curățenie nu este unul reglementat, cu câteva excepții specifice, precum curățenia în unitățile medicale și spațiile sterile, unde calitatea soluțiilor folosite este controlată.

În ceea ce privește serviciile pe care intenționați să le contractați, acestea trebuie negociate în funcție de mai multe criterii – personal implicat, ore lucrate, tipuri de activități sau servicii etc. În general, prețurile se negociază la metru pătrat de suprafață și variază în funcție de complexitatea serviciilor; de exemplu, pentru curățenia după lucrările de construcții (zugrăviri, renovări etc.) prețurile sunt în general mai ridicate.

În orice caz, selectarea unei firme de curățenie este un proces căruia trebuie să i se acorde atenția cuvenită. Nu este vorba doar de confortul locului de muncă, ci chiar de riscuri la adresa sănătății angajaților, în special din punctul de vedere al igienei. Prin urmare, vă dorim succes în căutarea unei firme de profil – și, evident, vă stăm la dispoziție cu profesioniștii noștri!

Sursa foto: Pixabay.com

2018-08-22T18:43:36+02:00